Misterija odnosa

Tajna sedmog polja

Suština sedmog polja, odnosno braka je ujedinjenje. Ujedinjenje sa drugom dušom, sa nadom da će to jedinstvo izdržati sva iskušenja, da će istrajati u dobru i zlu. I najčesće pitanje koje mi je upućeno kao astrologu je: Kako će izgledati moj budući partner i kakav me brak očekuje? Sve to je moguće videti kroz sedmo polje, aspekte koje pravi valadar tog polja, planete koje se nalaze u njemu i aspekte koje prave, kao i dispozitori tih planeta. Takođe, potrebno je pogledati celu natalnu kartu i napraviti simbiozu svih aspekata.

Sedmo polje ne označava samo partnera, već kroz njega možemo videti i kakve parnice pokrećemo, kakvi su nam ugovori i pogodbe. Kada neko ima naglašeno sedmo polje, to je obično dobar znak da bi ta osoba trebalo da se bavi javnim poslom. Takođe, sedmo polje je i polje javnih neprijatelja, kao i polje objave rata u mundanoj astrologiji. Pa, moj kolega Mihailo obično u šali kaže kada sa nekim uđemo u brak, mi ustvari objavljujemo rat.

Sedma kuća je ugaona kuće i predstavlja kuću svih odnosa u koje ulazimo. Vladar ovog polja je Venera, Saturn je egzaltiran u ovom polju, a analogno je znaku Vage. Znači, svako od nas ulaskom u brak dobija zadatak od Saturna, da budemo spremni na razna odricanja, žrtve, kompromise da bi jedan bračni odnos opstao.

beach-wedding

Osa ascedent-descedent

Ascedent predstavlja naš podznak, početak prvog polja, uvek se tačno preko puta ascedenta nalazi descedent odnosno sedmo polje. Sedmo polje je nešto čemu težimo i najudaljenija tačka od nas u natalu. Samim tim i najveća nepoznanica. Zato se često dešava da posle mnogo godina braka, partneri kažu jedno drugom: Imam osećaj kao da te uopšte ne poznajem.

Sedmo polje će opisati kako će izgledati partner, kakve će biti okolnosti u braku, na koji način se ulazi u brak i sl. Za detaljnu analizu je bitno, da se pogleda cela natalna karta i veliko iskustvo u tumačenju uporednih natalnih karti.

Ascedent Ovan-Descedent Vaga

Vaga u sedmom polju donosi često brak iz ljubavi, sa partnerom koji je izuzetno fizički lep, uglađen šarmantan, slatkorečiv. Partner lepih očiju, toplog pogleda, može imati rupice na bradi ili obrazima, lepih usana i uredne kose. Osoba koja se može baviti nekim javnim poslom ili umetnički nadarena. Upoznavanje se odvija na nekom lepom mestu, proslavi, javnoj manifestaciji. U samom braku može biti dosta problema i oscilacija, najčešće kada ponestane strasti, mada često može da se održi zavisno od ostalih aspekata, posebno Venere.

Ascedent Bik-Descedent Škorpija

Sam brak započinje sa problemima, već pri upoznavanju, ali i pri samom činu venčanja. Početak veze može da bude baš u trenutku krize u kojoj se partner ili sama osoba nalazi. Mogući su i finansijski problemi. Brak je zasnovan iz strasti i slepe zaljubljenosti. Partner je dominantan, posesivan, može da bude veran, ali opet svađa će biti uvek. Trebalo bi da to bude osoba, guste kose, jakih spojenih obrva, malo problematične kože, prodornog pogleda, malo uvek namršten i nervozan.

Ascedent Blizanci-Descedent Strelac

Brak koji često može da bude bez papira, pre se odlučuju na zajednički život. Partner se može upoznati u inostranstvu, zatim na nekom vidu doškolavanja, blizu fakulteta i sl. Partner je krupan, obarzovan, produhovljen, nasmejan, optimista, može biti sklon gojaznosti. Kosa malo slabija, svetlija, krupne nasmejane oči. U ovom slučaju brak može da uspe uz dosta tolerancije i slobode. Ovaj položaj je dobar i za javne poslove.

Ascedent u Raku-Descedent u Jarcu

Sedmo polje u Jarcu daje partnera koji je dosta stariji i kasnije ulazak u brak. Brak je sudbinski i teško se razvodi. Partner može biti hladan i zatvoren. Suvlje građe, svetlije puti, slabije tamnije kose, sporih pokreta. Samim ulaskom u brak vrlo brzo krenu problemi, često mogu da se pojave problemi oko izgradnje nekretnine ili vezano za mesto boravka. Kako vreme odmiče postoji tendencija da brak dobija na stabilnosti i trajnosti.

Ascedent u Lavu- Descedent u Vodoliji

Brak sa osobom koja može biti razvedena ili je upravo prekinula dugu vezu. Brak koji se sklapa na brzinu, nepromišljeno. Upoznavanje može biti kroz neki vid druženja, preko prijatelja ili čak preko interneta i sličnih novih vidova komunikacije. Partner može biti ili dosta stariji ili čak i dosta mlađi, zavisno od aspekata. To će biti visoka osoba, svetlije kose, nervoznog ponašanja, krupnijih očiju. U trenutku ulaska u brak kreću neki neplanirqani problemi i neočekivane situacije, vezano za partnera. Brak koji jeste podložan razvodu, osim ako ostali aspekti to ne potvrde drugačije.

Ascedent u Devici-Descedent u Ribama

Samo zabavljanje i ulazak u brak sa ovim položajem će biti romantičan, neobičan i čaroban. Međutim često se dešava sa ovim položajem da partner krije nešto, što kasnije izlazi na videlo. To može da bude vezano i za posao, ali i za sam karakter osobe. Zato treba biti oprezan i u ovom slučaju se ne zaletati sa potpisom. Da bi se malo unlažila ova simbolika, poželjno je prvo obaviti crkveno venčanje ili ući u brak u tajnosti. Takože sa ovim položajem bii oprezan ukoliko se nešto krije, zato što tajne mogu da izlaze u javnost.

Ascedent u Vagi- Descedent u Ovnu

U brak se ulazi impulsivno iz strasti, nepromišljeno. Partner koji je svojeglav, uporan i strastven. Samo upoznavanje može da bude u trenutku kada partner krene da gradi nešto ili započinje neki bitan posao. Upoznavanje u toku neke bitne utakmice ili u blizini nekog sportskog terena.Trebalo bi da bude svetlija osoba, atletski tip, oštre kose, visokih zalizaka, naglašenog nosa i vilice, sportista. U braku svađe i pomirenja. Brak je teško održiv, osim ako na to ne ukažu ostali aspekti.

Ascedent u Škorpiji- Descedent u Biku

U brak se ulazi iz ljubavi, ali i zbog materijalne sigurnosti. Partner bi trebalo da bude osoba koja dobro zarađuje, u kasnijim godinama malo lenj i usporen. Sreću se negde u blizini restorana, pekare, pijace. U brak ulazi promišljeno i polako. Partner bi trebalo da ima meku smeđu kosu, krupnije građe, srednje visine, senzualnih usana, četvrtaste brade. Ovaj brak je održiv, posebno ako je Venera lepo aspektovana i postavljena u natalu. Obratiti pažnju na poslednje stepene znaka  Bika, zbog fiksne zvezde Algol, koja može doneti dosta problema u braku i partneru.

Ascedent u Strelcu- Descedent u Blizancima

Ova osoba bi trebalo da svog budućeg partnera upozna u komšiluku, preko brata ili sestre, može da se desi i na nekom kursu i sl. Partner je inteligentan, šarmantan, duhovit, komunikativan. Može biti mlađi ili mladolikog izgleda. Vitkog tela, svetlije puti, malo spicaste brade, tanke svetlije kose. Brak u kojem može stalno biti problema, posebno u komunikaciji, zbog neozbiljnosti partnera. Ovaj položaj donosi mogućnost dva braka, osim ako ostali aspekti ne pokažu drugačije.

Ascedent u Jarcu – Descedent u Raku

Ovaj položaj donosi ulazak u brak zbog trudnoće ili pritiska okoline. Partner može biti veliki emotivac, promenjivog raspoloženja, čak i edipovac ili jako vezan za svoju porodicu. Lice ovalno, blede puti, slabije vilice i svelije kose. U ovaj brak se često meša porodica, nekad samo jednog, a nekada i oba partnera, što može biti uzrok nestabilnosti. Brak koji često započinje u zajednici. Ima mogućnost trajanja, ali uz stalne oscilacije od sjajnih faza do onih najtežih.

Ascedent u Vodoliji- Descedent u Lavu

Partner se upoznaje na javnom mestu, u toku neke proslave ili skupa. Osoba koja može biti vrlo uspešna dominantna, ostvarena  i na položaju, može biti malo egocentričan i sebičan, zavisno od aspekta koje Sunce ima u natalu. Žena često bira partnera koji liči na oca. Partner srednje visine, krupnog grudnog koša, svetlijih krupnih očiju, kasnije moguće slabije kose. Brak koji može biti kvalitetan, ukoliko se izbalansiraju karakteri.

Ascedent Ribama- Descedent u Devici

U brak se ulazi sporo i promišljeno. Ovaj položaj može ukazati i na kasniji brak. Partner se upoznaje preko posla. Osoba koja se može baviti medicinom ili nekim zanatom. U braku može da bude manjak strasti, zbog fokusiranosti partnera na posao i materijalnu egzistenciju.  Trebalo bi da to bude osoba sitnije građe, ovalne glave, sitnijih očiju, vitka. Ova osa takođe može ukazati na brak koji se sklapa iz neke koristi. Postoji mogućnost razvoda, što se može izbeći komunikacijom i otvorenošću partnera.

vencanje

Ovo je samo deo priče o partnerskim odnosima. U natalu treba pogledati aspekte i položaj Sunca i Marsa kod ženskog horoskopa, zato što ta dva principa ukazuju kakvog muškarca žena očekuje. A, kod muškaraca treba pogledati položaj i aspekte Venere i Meseca koji ukazuju kakvu ženu traže. I sama Venera će nam pokazati kakav će brak biti, zato što je ona prirodni vladar sedmog polja.

Brak traži od nas da budemo spremni na zrelost, vernost, brigu i ljubav prema drugom biću. Ono što vam ja želim da ne zaboravite da budete u ljubavi i da ne zaboravite na smeh i igru u kojoj ćete oboje uživati. Svaki problem je rešiv, ako naučimo da vidimo i onu drugu vedriju i svetlu stranu. Sveta tajna braka je jedna od najvećih i najlepših tajni kojom se obavezujemo na bezuslovnu ljubav i praštanje, kao i prihvatanje one druge polovine sa svim njegovim manama i vrlinama. Kada zajedno verujete u dobro. Kada se duša duši raduje…

16 коментара (+додајте свој?)

 1. Dragica Stanković
  сеп 18, 2009 @ 21:48:43

  Meni je sve tačno…Ascendent Vaga-Descendent u Ovnu…Katastrofa! Prvi brak u 19god. prva ljubav ali burna, razvod posle godinu dana. Drugi opet nepromišljeno brzo, iz straha da me niko neće i evo borimo se 27.god. To mi teško pada jer volim harmoniju, kao svaka Vaga…Ali tako mi je zapisano…Pozdrav od srca!

  Одговор

 2. zvezdicapadalica
  сеп 24, 2009 @ 11:31:48

  Draga Dragice,

  Sve zanimljivo što pišete, to ispunjeno Vaše XII polje…

  Opet isčekujem prepis emisije od poslednjeg petka, nisam pogledala…

  Meni, ovde takodje, sve tacno: Bik – Škorpija, u tom VII polju i Pluton, Saturn, Mars; uvek stariji muškarci, uvek u vreme njihove, moje krize,preispitivanja (be)smisla… Uvek neki sado-mazo odnosi i nikako iz tog začaranog kruga, čak i kada napravim neki izlet, dosadno je sa lagodnim i harmoničnim… Dakle, privlacimo ono što nosimo u sebi i prizivamo ono što najdublje želimo i to pre na nesvesnom, no na svesnom planu, a tek kasnije dolazi do osvešćiva, do mentalizovanja problema, a sve uz pomoć (tajnog) astralnog zapisa…

  Pozdrav!

  Одговор

  • Schone
   феб 27, 2010 @ 13:21:17

   Ja sam asc Ovan,al sta ako je grupa planeta u sedmoj u vagi a venera u devici. Da li isto vazi opis partnera da je izuzetno fizicki lep itd.

   Одговор

   • astroziza
    феб 27, 2010 @ 15:43:05

    Naravno da ne znaci, treba pogledati ceo natal, kao i dispozitora Venere Merkura i kakve aspekte prave, zatim u zavisnosti kog ste pola pogledati i ostale signifikatore za brak…Da bi dobili kompletan opis partnera, mora se pogledati kompletna karta. A, lepota je relativan pojam 🙂
    Pozdrav i sve najbolje!

 3. Mira
  мар 01, 2010 @ 14:48:36

  Posto su nama ukinuli preko kablovske Vase emisije, odnosno kanal S mi u Somboru i okolini Vas vise ne gledamo jer nemamo kanala, molim Vas stavite vise tekstova na ovaj Vas blog.Ziza zasto se ne pojavite preko nekog drugog kanala koji emituje kablovska u ovim krajevima.Ja sam Vas redovno gledala ali to vise nisam u mogucnosti a i mnogi drugi u ovom delu Backe.Pozdrav mojoj omiljenoj Zizi Milosevsi-astrologu!

  Одговор

  • astroziza
   мар 01, 2010 @ 20:10:36

   Draga Miro, hvala Vam puno na podrsci i lepim recima. Emitovanje nazalost ne zavisi od nas vec od tv emitera. Ono sto mogu da Vam obecam da ce uskoro biti novih tekstova na Blogu. Hvala Vam sto pratite moj rad, zaista su me dirnule Vase reci. Zelim Vam sve najbolje i puno osmeha i radosti u narednom periodu! Ziza

   Одговор

 4. Lane
  10 јула, 2010 @ 08:36:28

  Da li postoji neka tema vezana za Pluton. Posebno sta bi oznacavao za prelazak preko Mc i juznog cvora posto je takvih tema malo.Skoro da ne postoje.

  Одговор

  • astroziza
   сеп 15, 2010 @ 21:23:53

   Treba pogledati kako je postavljen Pluton u natalu. Pluton najjace radi kada je u egzaktnim aspektima, tada ga mozete tumaciti. Njegov uticaj ce biti onakav kakva mu je osnovna postavka. Osim Plutona, trebalo bi pogledati i one licne planete, ne treba se folusirati samo na jednu planetu, zato sto ce Vam uvek najvise govoriti postavke licnih planeta, kao sto su Sunce, Mesec, vladar Asc…Plutonov uticaj osecamo onda kada je on jak na nebu i kada jako aktivara nase licne planete, u direktivnim, progresivnim direkcijama…
   Pozdrav!

   Одговор

 5. stane
  19 јула, 2010 @ 10:54:47

  Omeni je sve tacno, a bogami cini mi se i o mom sinu !!! Ascedent BLIZANAC , maj sin BIK !!!!!

  Одговор

 6. Nikolija
  сеп 15, 2010 @ 19:00:56

  Da li je dobro ako nam prvo i sedmo polje zamene mesta ? (Meni je prvo polje u raku, a sedmo u jarcu, a njemu je obrnuto) ?
  Hvala!

  Одговор

 7. Nikolija
  сеп 17, 2010 @ 22:19:10

  Evo jos jedno pitanje, i necu vise da davim:
  Ovako: Ja sam Strelec, podznak Rak, i mesec mi je u Raku, a on je Vodolija, podznak Jarac, i mesec mu je u Ovnu. Neka prognoza ? U najkracim crtama =) ❤ A sto se tice ozbiljne veze- da, to je tacno, sad smo vise od 8 meseci, samo sto je veza na daljinu…:(
  Hvala za predhodni odgovor.

  Одговор

 8. Mira
  сеп 27, 2010 @ 18:49:04

  Zelim da budem ukljucena u sve komentare o astrologiji i saznanjima o kristalima

  Одговор

 9. Mira Blanusa
  окт 11, 2010 @ 00:07:22

  Molila bih vas da me obavestite gde mogu kupiti neke kristale? Za sada imam samo KVARC-gorski kristal; a zelela bih jos neke imati, kako doci do njih i koja ima je cena? bicu zahvalna na odgovoru gospodji Zizi.

  Одговор

 10. Denny
  нов 29, 2010 @ 11:41:01

  Poshtovana Zhizha,ama bash nishta neznam o asc.-dec. osi..koliko sam razumela..neznam..Gde mogu saznati,nauchiti,kako bih Vas uspeshno pratila u tekstovima?
  VolelV bi da mi dopustite da Vam se lichno obratim putem e-mail-a :)..naravnoza neophodnu pomoc od Vas!!!
  SVE NaJBOLJE U ZHIVOTU ZHELIMMMMMMM :):):) !!!

  Одговор

 11. mila
  јан 15, 2011 @ 00:18:03

  Moj se jos ne moze opisati kao nepromisljenim, mada..do sad ga nisam ni imala. Mozda i cak ni ne odgovara brak sa gradjanske tacke gledista. Meni je dovoljno da je Umetnicki lep..podrazumeva se da sam na Asc.Ovan 😉 komplikacije medjutim kada se udje u srz natala jeste: puno 7 polje!
  😀 za pocetak, a onda i VE koja je u 9-om. Sa 29 god.u zivotu ponajmanje imam putovanja na daljinu, a to je u stvari i opis mog socijalnog statusa. Kao naravno i nemogucnost skolovanja visokog. Sve u svemu, ti „lepi“ obicno „pripadaju“ nekome ko moze da im sacuva lepotu, a po karakteru su i neverni.
  Sebe kao majku zamisljam svakog dana, ali u braku jos uvek ne mogu.. 🙂

  Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: